top of page
UP.jpg

Utánpótlás Program

Alapozó képzés 4-9 éveseknek

A Steps On Ice SE Utánpótlás Programja a 2018-2019-es szezonban indult el a SportXXI Program és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség támogatásával. A program célja, hogy igen kedvezményes anyagi feltételek és kiemelkedő szakmai körülmények között biztosítson lehetőséget a korcsolyázás alapjainak elsajátítására minden olyan 3-9 éves gyerek számára, akik potenciálisan hosszú távon is érdeklődnek valamelyik korcsolya sportág, a műkorcsolya, a jégtánc, a szinkronkorcsolya, a rövidpályás gyorskorcsolya vagy a jégkorong iránt. A program heti két alkalmas tanfolyam keretében valósul meg, melyet egyesületünk további két alkalommal bővített ki, lehetőséget biztosítva azoknak is, akik már kezdettől fogva magasabb óraszámban szeretnék megalapozni korcsolya tudásukat, vagy az egyéb elfoglaltságok miatt a hétvégi óralátogatást könnyebben meg tudják oldani.

A programban résztvevők számára így minimum heti két elfoglaltságot jelent a korcsolyázás, mely az egyik alkalommal egy szárazedzéssel egészül ki. A szezon folyamán a szülőknek folyamatosan visszajelzést adunk a gyerekek fejlődéséről, és mindenkinek segítünk abban, hogy a saját tempójában, pozitív élményeket szerezve fejlődhessen. Minden szezon végén egy személyes beszélgetés keretében egyeztetjük a gyerekek szüleivel, hogy a program folytatását vagy a továbblépést javasoljuk valamelyik konkrét korcsolya sportág irányába. Aki a szezon folyamán érik meg a sportági specializációra, természetesen azt is jelezzük menet közben.

A 2018-2019-es szezon végén a programból 4 fő a műkorcsolya, 5 fő a jégtánc, 2 fő a rövidpályás gyorskorcsolya, 1 fő pedig a jégkorong sportágba lépett tovább, de az ezt megelőző években is számos más tanítványunk lépett tovább tőlünk az alapok stabil elsajátítását követően a műkorcsolya, a jégtánc, a szinkronkorcsolya vagy a rövidpályás gyorskorcsolya irányába.

 

A programból azóta is folyamatosan választunk ki gyerekeket a korcsolyasport egyes szakágai részére.

bottom of page