top of page
DSC_7560.JPG

Gyerek tanfolyamok

ÓRATÍPUSAINK

BABA KORI 2-4 éves korig (jelenleg nem indul)

Baba kori foglalkozásunk egy kb. 30-40 perces zenés-játékos foglalkozás, ahol a 2-4 éves gyerekek egy választott kísérővel (szülő vagy más közelálló személy) együtt vesznek részt az órán. A hangsúly a játékokon és a zenén van, és hogy a gyerekek már ebben a kicsi korban is, a szülők közelsége adta biztonságban szeressék meg a mozgást és a korcsolyázást. 3 éves kor alatt kétélű korcsolyát javaslunk, mely a normál korcsolyákhoz hasonlóan a helyszínen bérelhető. Az órákat havonta egyszer szervezzük meg a Lobogó utcai jégpályán, egy órán egyszerre maximum 10 gyermek + kísérő vehet részt, kizárólag előzetes bejelentkezést és a jelentkezés visszaigazolását követően.

KEZDŐ CSOPORT 3 éves kortól

Minden tanfolyami óránkon kialakítunk egy csoportot azoknak a gyerekeknek, akik még sosem voltak jégen, vagy már igen, de még alig tudnak megállni a lábukon. Ennek köszönhető az, hogy egész évben folyamatosan lehet csatlakozni a tanfolyamainkhoz bármelyik helyszínünkön. Az első alkalom előtt kérjük, jelentkezzetek be elérhetőségeink valamelyikén, a többi alkalommal már elég "csak" odaérni az órára.

KÖZÉPHALADÓ CSOPORT

Középhaladó csoportjainkba azokat a gyerekeket várjuk, akik már legalább stabilan "totyognak" a jégen. Ebben a csoportban sajátítják majd el a csúszás fortélyait. Ez a csoport is minden gyerek tanfolyamunkon elérhető.

HALADÓ CSOPORT

A haladó csoportjainkba azok a gyerekek járnak, akik már biztonságosan csúsznak a jégen, és ezáltal a komolyabb "trükkök" elsajátítására is készen állnak már. A haladó csoportok órája a Lobogó utcai helyszínünket kivéve a kezdő és a középhaladó csoportéval egy időben van.

UTÁNPÓTLÁS PROGRAM

Az utánpótlás programunkba olyan 4-9 éves gyerekek jelentkezését várjuk, akik potenciálisan komolyabban is érdeklődnek valamelyik jeges sportág, vagyis a műkorcsolya, a jégtánc, szinkronkorcsolya,  a gyorskorcsolya, a rövidpályás gyorskorcsolya vagy a jégkorong iránt.

A program heti két alkalmas tanfolyam keretében valósul meg, melyet egyesületünk további két alkalommal bővített ki, lehetőséget biztosítva azoknak is, akik már kezdettől fogva magasabb óraszámban szeretnék megalapozni korcsolya tudásukat, vagy az egyéb elfoglaltságok miatt a hétvégi óralátogatást könnyebben meg tudják oldani.

JÉGTÁNC EDZÉSEK

Jégtánc edzéseink helyszíne a XIV. kerületi Gyakorló Jégcsarnok. Edzéseinkre olyan gyerekek jelentkezését várjuk, akik heti legalább 3 alkalommal vállalják, hogy részt vesznek az edzéseken. Mivel a jégtánc sportág elsajátításához erős alapokra van szükség, ezért az előképzettség függvényében személyesen egyeztetjük, hogy hány éves korig tudjuk befogadni jégtánc csapatunkba a jelentkezőket.

REKREÁCIÓS (HOBBI) MŰKORCSOLYA EDZÉSEK

Ezek az edzések azoknak a gyerekeknek és fiatal felnőtteknek szólnak, akik a tanulás vagy munka mellett ugyan szeretnének komolyan elköteleződni egy sportág mellett, de nem tudják vállalni a nemzetközi versenyzéssel járó napi szintű terhelést. A rekreációs versenyzők is minden évben saját programmal indulnak versenyeken. Az alsó korhatár a rekreációs versenyeken 10 év.

JÉGKORONG

Lobogó utcai helyszínünkön hoki előkészítő tanfolyamokkal és U8, U10 valamint U12 korosztályú csapatokkal várjuk az érdeklődőket.

EGYÉNI FOGLALKOZÁSOK, MAGÁNÓRÁK

Legyen szó egy versenyzőről, aki néhány dolgot alaposabban szeretne megtanulni, egy kezdő kis megszeppent manócskáról, aki könnyebben feloldódik, ha az első pár alkalommal valaki csak vele játszik a jégen, egy családról, akik közösen szeretnének megtanulni korcsolyázni vagy bármilyen egyedi igényről, ami a jégen elképzelhető és megvalósítható: mi segítünk! Privát foglakozásainkat ráadásul bármelyik jégpálya közönségjég idejében meg tudjuk szervezni, azokon a helyszíneken is, ahol egyébként tanfolyamokat nem szervezünk. Ha az oktatásnak ez a formája a legszimpatikusabb a számodra, keress minket elérhetőségeinken, hogy személyesen egyeztethessünk.

PRAKTIKUS INFORMÁCIÓK

Egész évben bármikor csatlakozhatunk a tanfolyamokhoz?

Igen, mert minden tanfolyami óránkon a gyerekek aktuális tudásszintje szerint alakítunk ki csoportoka. Ez egyban azt is lehetővé teszi, hogy minden gyerek a saját tempójában fejlődhessen és pontosan akkor lépjen magasabb szintű csoportba, amikor minden szempontból megérett rá.

A különböző szintek órái ugyanabban az időpontban vannak?

A kezdő, középhaladó és haladó csoportok egy időben, egy jégen vesznek részt a foglakozásokon, kivéve a Lobogó utaci helyszínünkön, ahol, mivel egymás után két idősáv áll rendelkezésünkre, a haladó csoport a második idősávon vesz részt.

Minden óra előtt be kell jelentkezni?

Nem, csak az első látogatás előtt, vagy ha valamilyen rendhagyó okból ezt előre kérjük. 

Van testvérkedvezmény?

A több alkalmas bérlet árából minden pályán a testvéreknek kedvezményes árú bérleteket állítunk ki, azonban  egy bérletet többen nem használhatnak, ugyanis a bérlet lejárati dátuma miatt ez igazságtalan lenne azokkal szemben, akik egyedül használják a bérletet.

Milyen ruhában vegyünk részt a foglalkozásokon?

Az első és legfontosabb szabályunk a kötelező kesztyű használat. Kesztyű hiányában biztonsági okokból senkinek sem engedhetjük, hogy részt vegyen az órán. Ezen kívül a kisgyerekek esetében réteges öltözetet és vízhatlan nadrágot ajánlunk. Kezdő és kisgyerekek esetében bukósisak (akár biciklis) használatát javasoljuk. A tudásszint és a korcsolyázás intenzitásának előrehaladtával az öltözék rétegeinek mennyisége fokozatosan csökkenthető, a vízhatlan nadrágot elasztikus sportnadrág , a kabátot pedig pufi mellény váltja fel, hiszen a nehezebb feladatokhoz  a szabadabb öltözék könnyebb mozgást tesz lehetővé.

Bérelhető korcsolya a helyszínen?

Műanyag korcsolya a Gyakorló Jégcsarnokot kivéve minden tanfolyam helyszínünkön bérelhető a jégpálya személyzetétől, általában 25-ös mérettől. Nagyon kicsi vagy nagyon nagy lábméret esetén azonban célszerű előre a jégpálya telefonszámán érdeklődni.

Honnan értesülök róla, ha egy óra elmarad?

Minden, a tanfolyamokkal és a versenyzéssel kapcsolatos friss, közérdekű információt a facebook oldalunkon

teszünk közzé. Így mindenkit arra kérünk, hogy a facebook oldalunkra pillantson rá a tanfolyam látogatása előtt. Amennyiben az óra rajtunk kívül álló (pl. jégpálya műszaki állapota) miatt marad el, vagy az óráig kevesebb mint 24 óra van hátra, akkor  minden tanfolyamra járót külön, sms-ben is értesítünk arról, hogy az óra elmarad. Ezért különösen fontos, hogy az első órán mindenki adja meg a kapcsolattartási adatait. 

Hány oktató áll rendelkezésre egy foglalkozáson?

Az oktatásokon a csoportok számától és a látogatói létszámtól függően 2-5 oktató vesz részt, de leggyakrabban 3 oktató tartja a foglalkozásokat. A kiemelt, téli időszakban a kapacitásunknak megfelelően bővítjük az oktatói létszámot azokon a helyszíneken, ahol a létszám ugrásszerűen megnő. Mivel azonban nem kötelező mindenkinek minden egyes alkalom előtt jelentkezni, egy-egy esetben előfordulhat, hogy az aktuális létszámot a szokottnál több, egy-egy alkalommal pedig kevesebb oktató látja el. Mivel az oktatók is emberek, esetenként velük is előfordulhat, hogy a foglalkozást megelőző éjszakán megbetegszenek. Ilyenkor helyettesítést szervezünk, de néha az is előfordulhat, hogy ilyen rövid időn belül már senkit sem tudunk szabaddá tenni. Ezekben az esetekben a szülők és résztvevők megértését és türelmét kérjük. Ugyanakkor ezeknek a helyzeteknek a kezelésére is felkészítjük oktatóinkat, hogy a foglalkozáson résztvevők ilyenkor is teljes élménnyel gazdagodva térhessenek haza.

Panasz esetén kihez fordulhatok?

Bármilyen panaszt vagy építő visszajelzést az elérhetőségeinken keresztül fogadunk, melyre minden esetben válaszolunk.

bottom of page