top of page
Petra-Patrik Teszt verseny 2.jpg

Jégtánc

A jégtánc, a műkorcsolya és a páros műkorcsolya fogalma gyakran összekeveredik a köztudatban. Hogy a jégtánc mi, talán a legegyszerűbben egy kattintással tudjuk megmagyarázni.

Sportegyesületünk fő profilja az élsporton belül a jégtánc, amely egyben egyesületünk vezetőjének, Elek Attilának is az olimpiai sportága. (Torino, 2006, 17. hely)

A jégtánc a műkorcsolyához képest egészen kamaszkorig kevesebb terhelést és elfoglaltságot jelent, hosszabb távon pedig kíméletesebb az ízületek szempontjából, mivel nincsenek benne ugrások. Ugyanakkor jóval sokoldalúbb és összetettebb felkészülést igényel, hiszen egy jó jégtáncos amellett, hogy akrobatikus, kiváló színész, táncos és együtt él a zenével, valamint alkalmas a páros munkára, ami egy erősen fókuszált csapatmunka.

Hogy lesz valakiből jégtáncos?

Van, aki pár év műkorcsolyázás után tér át a jégtáncra, valaki pedig rögtön ezzel kezdi. Utóbbi esetben a kezdő szinttől kezdve nagyjából 2-3 év alapozó munkát követően kezdhet el versenyezni, ami általában heti 3-4 elfoglaltságot jelent az első években.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a jégtánc, keress meg minket, és egyeztess velünk időpontot egy edzéslátogatásra valamint egy személyes konzultációra Elek Attilával!

bottom of page